sábado, 31 de agosto de 2013

Sala-i-Martin: ¿Qué es la flexiseguridad laboral?

Sala-i-Martin: ¿Qué es la flexiseguridad laboral? ( vídeo)

Com em vist al tema de la Seguretat Social, al nostre país no se li exigeix res al treballador per cobrar l'atur, senzillament tenir el temps suficient cotitzat. Ara bé, que passa si aquest treballador no s'esforça a trobar un nou treball o si per les circumstàncies canviants del mercat de treball té dificultats per accedir a una feina similar a la que ha fet sempre? senzillament res.

Dinamarca fa una aposta on bàsicament, l'acomiadament es lliure i gratuït per a les empreses, per tant els empresaris tenen molts incentius per contractar, perquè és molt fàcil per a ells reduir personal si les coses van malament, però no per això causa pèrdua de drets socials per als treballadors i a més i això és important,un sistema de control d'aturats per evitar abusos.

Si un treballador és acomiadat, té unes condicions d'atur molt favorables, 90%del sou durant quatre anys i un seguiment molt proper del seu cas pels serveis d'ocupació per aconseguir un nou treball Si es detecta que l'aturat no té intenció de tenir una feina i viure de l'atur, se li retira el subsidi. Em de tenir en compte que aquest model és finança amb impostos dels treballadors, el seguiment per part del servei d'ocupació és molt car, tot i que resulta altament efectiu com es comprova amb les baixes taxes d'atur d'aquest país malgrat la crisi. La qüestió és, podríem aplicar aquest model a l'estat Espanyol?, ara per ara sembla un model idilic donat l'endeutament del nostre país.


No hay comentarios:

Publicar un comentario